perjantai 23. huhtikuuta 2010

Kumppanitoiveita

Katsoin kuluvalla viikolla subtv:llä pyörivää Treffit pimeässä -sarjaa. Arvasin, että naisten mielipiteet treffikumppaneista aiheuttaisivat kohua ja keskustelua. Eikä aivan turhaan. Kuka oikeasti kehtaa laukoa valtakunnallisessa tv-lähetyksessä jonkun ihmisen näyttävän "aivan hirveältä"?

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että jokaisella saa olla niin korkeat odotukset ja vaatimukset tulevalta kumppanilta kuin vain kehtaa asettaa. Eihän sille yksin kertaisesti voi mitään, jos ei pysty tuntemaan vetoa mieheen, jonka hauiksen ympärys on alle 40 cm. Eikä makua välttämättä muuta se, jos itsellä on saman senttimäärän verran liikaa rasvaa mahan ja reisien ympärillä. Kun useinmiten ihmiset pitävät itseään parempana saaliina kuin todellisuus on. Ja vaikka pitäisikin itseään ällöttävämpänä kuin suurinosa ulkopuolisista ajattelee, kumppanin rima voi roikkua aika korkealla. Tämän näkee kun teinitytöt, jotka painivat pahoissa itsetuntokriiseissä, eivät kelpuuta normipoitsua kainalokaverikseen.

Minulla on kaveri, joka nimittelee miehiä usein rumiksi. Minua hävettää hänen toimintansa, vaikkei hän varmaan kerro mielipiteitään tuntemattomille - toivottavasti. Sille ei voi mitään, että jokainen ei kiinnosta, mutta hän lyttää miehiä, joita ei ole edes jututtanut. Hän arvostelee vaatteita ja kampauksia kuin olisi päässyt tuomaroimaan Suomen miesmallihaussa -ohjelmaa. Eniten minua harmittaa, että hän arvostelee miehiä, joista itse saatan olla kiinnostunut. Viime aikoina tämä on harmittanut siinä määrin, että olen luvannut ensi kerralla lakata nielemästä kiukkuani, ja pyytää neitiä lopettamaan herrojen pilkkaaminen.

Entä kaverini ulkonäkö sitten? Hän on mielestäni kaunis. Moni muu voisi sanoa toisin, sillä neiti ei juuri laittaudu tai pukeudu.

Naiset voivat olla julmia, mutta vastaavaa olen kuullut myös miespuolisten kavereiden suusta. Järkytyin myös eräs kerta kun luin Rakel Liekin blogia. Blogipostauksen aiheena oli suhteen herätteleminen ja keinona eroottinen tanssi. Kirjoitus sai valtavan määrän kommentteja miehiltä, jotka haukkuivat omaa VAIMOAAN rumaksi, lihavaksi ja ties miksi. Monet sanoivat, etteivät välitä saatika edes halua nähdä kumppaniaan alasti. Surullista.

Olen kuitenkin kliseisesti huomannut, että suurin osa arvostelijoista painii oman itsetuntonsa ja ulkonäköpaineiden kanssa. Ihmiset, jotka tuntevat itsensä, tietävät arvonsa ja osaavat toimia muiden kanssa, tyytyvät nimittelemättä sanomaan, että toinen osapuoli ei vain ole hänen tyyppiään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti