sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Ihmisläheistä työskentelyä

Täällä ruudun toisella puolella on ärtynyt nainen. Eksä tuli sitten yhdelle työpaikoistani uuden heilansa kanssa. Eikä siinä mitään, että tulivat, koska ihmisiä siellä virtaa paljon. Muilla työpaikoilla voisin ottaa vittuiluna, jos hän tulisi parempine puoliskoineen asioimaan.

Eksä on käyttäytynyt hyvin oudosti minua kohtaan koko kevään. Olemme kuitenkin olleet aina hyvssä väleissä ja rupatelleet tavatessamme. Nyt hän kuitenkin on aivan selkeästi vältellyt minua. Välillä hän on jopa törkeästi jättänyt tervehtiä tilanteissa, joissa olisi ollut ihan hyvä vaihtaa pari sanaa keskenään. Ne on olleet sellaisia tilanteita, jotka varmasti aikaisemmin olisivat hoituneet simppelisti.

Työpaikalleni tulessa hän ei taaskaan sanonut juuri mitään. Moikkasi, kuten kuka tahansa muukin asiakas siellä. Lähtiessään oli pitkä hiljaisuus, jonka aikana olisi pitänyt sanoa jotain, Eksä vain katsoi minua säälivästi. Oli ihan helvetin outoa. Puollustus hänen kohdallaan ei ollut, että uusi tyttöystävä olisi katsonut pahalla keskusteluamme, sillä hän ei ollut kuuloetäisyydellä.

Tiedän, että Eksälle tämä on varmaan uusi tilanne. Hän on arka eikä varmaan tiedä, miten käyttäytyä. Mutta helvetti tällaista en odottanut häneltä. Vituttaa, kun ollaan aikuisia ihmisiä ja hän vetää koko homman kuin 13-vuotias teinityttö. Eksä varmasti tietää minun olevan mustasukkainen, koska olemme puhuneet näistä asioista joskus. Mutta se ei mielestäni ole syy käyttäytyä tylysti. Nyt se tyyppi sitten kuvittelee, että minun nyrpeä asenne johtuu siitä, että hänellä on uusi nainen. Vaikka mustasukkaisuus silloin tällöin vielä vallitseekin, minä kyllä tajuan, että hänen - kuten minunkin - pitää jatkaa elämää.

Pakko vielä sanoa, että pikku hiljaa alkaa menemään usko miehiin. Töissä näkee kuinka mukavimmista tyypeistä voi kuoriutua sontaläjiä.

4 kommenttia:

  1. Tuosta eksän säälivästä katseesta:
    Toisen tunnetilan tulkinta on erittäin vaikeaa, vaikka sitten juteltaisiinkin. Pelkän katseen perusteella todennäköisesti päättelee väärin. Se (väärä) arvio heijastelee lähinnä omia odotuksia ja tunnetiloja.

    Tietämättä tilanteesta tai eksästä mitään niin muutamia vaihtoehtoisia tulkintoja: eksän syyllisyys/huono omatunto, pelko sinun reaktiostasi etenkin tyttiksen läsnäollessa, pelko tyttiksen reaktiosta, suru/ikävä, monet muut aivan ulkoiset syyt: väsymys, närästys, stressi...

    Omasta puolestani voisi olla vaikea kuvitella sääliväni entistä tyttöystävääni, johon törmäisin sattumalta työympäristössä, asiakaspalveu/työroolissa, touhukkaana... Itse varmaan kävisin vaihtamassa kuulumisia, mutta voin kuvitella myös tilanteen missä ei uskalla mennä häiritsemään vanhoilla siviilijutuilla.

    VastaaPoista
  2. Katsetta on hankala tulkita, ja ehkä säälivä oli väärä sanavalinta. Eksä vaikutti ehkä enemmänkin ahdistuneelta? Tai syylliseltä. Voi olla, että Eksä luuli minun vasta nyt tajunneen heidän seurustelustaan.

    Tilanne oli sellainen, että hänen olisi ollut hyvä sanoa jotain. Kyse ei ole niin virallisesta työpaikasta, ettei kuulumisia voisi vaihtaa. Tilanteita nyt on enemmänkin. Muutama viikko sitten istuimme samassa kahvilassa, eikä tullut edes tervehdystä, vaikka molemmat olimme yksin. Itse tietysti olisin voinut tehdä aloitteen, mutta olin jo huomannut välttelyn. Lisäksi olin jo itse istuutunut lounastamaan.

    Tilanteita on monia, joten pidän tuota tosi ikävänä toimintana, kun kuitenkin kaverisuhde meillä on ollut aina. Yleensä Eksä on ollut tosi herrasmies tapaamistilanteissa.

    Luultavasti kaikki johtuu siitä, että hän tuntee tavallaan syyllisyyttä seurustelusta. Varmaan hän myös pelkää joutua keskustelemaan kanssani asiasta. Tajuan molemmat, mutta olen silti pahasti loukkaantunut.

    Eksä kuitenkin on veljeni ja parhaan ystäväni jälkeen tärkein miespuolinen elämässäni. Odottaisin häneltä jotain muuta.

    VastaaPoista
  3. Jos olisit alunperin kirjoittanut eksän näyttäneen ahdistuneelta tai syylliseltä, niin tuskin olisin kirjoittanut kommenttia lainkaan. Minusta "säälivä" kuulosti vain pahalta tai ainakin oudolta..

    Vähän kummallista käytöstä kumminkin, mutta ehkä hänellä on omat syynsä. Sinulla on täysi oikeus olla loukkaantunut, sitä en kyseenalaista lainkaan.

    VastaaPoista
  4. Heh, no sittenhän oli hyvä kirjoittaa se. :D Kommenttiosastolla on niin hiljaista välillä. Ärsytys oli sellainen, että ehkä vähän provosoin.

    VastaaPoista