perjantai 22. heinäkuuta 2011

Seksi sulle, palkka mulle

Etsin tässä vapaapäivän ratoksi itselleni vähän luettavaa. Blogilistan syövereistä löysin blogin, joka kertoi "amatöörihuorasta." Minulla on jo pidempään ollut mielenpäällä ajatuksia elintasohuoraamisesta. Ensimmäisen kerran törmäsin ilmiöön varmaan nelisen vuotta sitten, kun Metro- ja 100-lehdet keksivät alkaa kirjoitella aiheesta. Muutama kuukausi sitten istuin lähijunassa, jonka viereisessä loossissa oli arviolta 14-15-vuotiaita tyttöjä. He keskustelivat siitä, millä tavoin osa heistä saa miehiltä rahaa.

Itse en oikein suvaitse huoraamista. Sinällään minusta seksistä veloittaminen ei ole väärin. Tyhmä ei ole se joka pyytää ja niin pois päin. Osaltani ajattelen, että on väärin tienata verottomasti ns. helppoa rahaa. En toisaalta osaa arvioida itsensä myymisen hintaa. Enemmänkin ehkä halveksin materiaalin ihannoitia. Suomessa kun kenenkään ei oikeasti tarvitse huorata henkensä pitimiksi. Ymmärrän, että opiskelijalla on tiukkaa, mutta itse en ole rahapulassa ikinä harkinnut deitti-ilmoituksen pystyttämistä.

Onko tämä sitten kateutta kun itse olen keväällä paiskinut 80-90 tuntisia koulu- ja työviikkoja saadakseni kuun alussa n. 400e opintotukien päälle? Ei. Tämä on minun valintani ollut. Tai itseasiassa en näe huoraamista edes vaihtoehtona. Ajatuksen tasolla se saattaisi toimia, mutten itse ikinä haluaisi tarjota kroppaani parista huntista. Siihen päälle vielä ajatus siitä, että joku ilta saattaisit panna tulevaa työnantajaasi. Suomi on yllättän pieni maa.

Mitä ajatuksia muilla on huoraamisesta? Miten suhtautuisitte, jos hyvä ystävä tai tyttöystävä harjoittaisi kyseistä ammattia? Miksi huoraaminen tuntuu olevan niin pinnalla juuri nyt?

6 kommenttia:

  1. Se surullisin asia, mitä itsensä myymisessä tapahtuu on väistämätön muutos suhtautumisessa omaan kehoon ja seksuaalisuuteen. Prostituutiossa kun ei voi valita vain himoittavia asiakkaita, vaan pitää palvella suht' laajaa kirjoa. Silloin pitää kyetä sulkemaan tilanne pois mielestä. Siitä kyvystä ei sitten välttämättä pääsekään eroon enää. Se luo ylimääräisen kerroksen seksiin ja siitä nauttimiseen. Tunnen ainakin yhden naisen, joka ei ole saanut ensimmäistäkään orgasmia lisätienestiä hankittuaan. Kovin moni näistä ei puhu, mutta olen kuullut erilaisista muista seksiongelmista myöhemmissä seurustelusuhteissa. Minusta se kuulostaa kovalta hinnalta.

    VastaaPoista
  2. Tuota itsekin ajattelin. Seksi asiakkaiden välillä on "välttämätön paha", ja sama ajatusmaailma saattaa jatkua kun on sellaisen kanssa, josta välittää. Voi tehdä temppuja myös libidolle, mikäli harrastaa seksiä, josta ei pidä. Itselläni ainakin menee herkästi halut, jos on ollut huonompia kokemuksia.


    Itse en ymmärrä miksi tällainen amatöörihuoraus-trendi on nyt valloillaan. Kai se on niin, että kaikki muu elämässä on liian hyvin. Ihmiset teollistuneissa maissa keksivät sitten muita tarpeita, jotka ovat jossain määrin ekslusiivisia.

    VastaaPoista
  3. Olen rehellisesti sanottuna miettinyt yhden ohikiitävän hetken seksin ostamista opiskelijalta. Ajatus houkutti, koska a) näin tukisin opiskelijaa (johon itsekin vielä hetken kuulun) ja b) minun ei tarvitsisi mennä ns. vanhemmalle henkilölle (jonkun samanikäisen kanssa maksettu seksi voisi ollakin ihan ok kokemus, kun niitä kokemuksia ei liiemmin ole). Sitten mieleeni tuli ihmiskauppa- jne. kysymykset ja olen näin ollen luopunut ajatuksesta.

    VastaaPoista
  4. marko77: Henkilökohtaisesti en näe vääränä ostaa seksiä ihmiseltä, jota ei ole siihen pakotettu. Suomessa asuva opiskelija ei sitä ole. Ihmettelen vain kovasti, miten joku päättää ryhtyä myymään itseään.

    Vääryytenä pidän enemmänkin tavallaan veronkiertoa. No, muistaakseni Suomessa alle yritys, jonka tulos on alle 8000 vuodessa, ei tarvitse huolehtia veroista.

    Tosin, itsekin mietin, että voisin tukea opiskelijapoikia. Siivousta ja tiskausta vastaan voisin antaa seksiä! :D _Vihaan_ tiskaamista.

    VastaaPoista
  5. Alle 8000 euron liiketoiminta on arvonlisäverotonta. Tuloveroa pitää maksaa yli 1000 euron tuloista (joihin lasketaan kaikki vuoden tulot).

    Insinöörit ovat keksineet astianpesukoneen. Et ole sellaista koskaan ajatellut?

    VastaaPoista
  6. Tapsa: Kiitos selvenyksestä. :) Muisti ei ole aivan kohdillaan noissa asioissa!

    Astianpesukone olisi toimiva ratkaisu, mutten halua sitä keskelle olohuonetta. :D Vuokrakämppäni keittiössä on lattiapinta-alaa noin 1,5neliötä. Hella on kaksi levyinen, joten keittokomeroon ei semmonen valitettavasti mahtuisi. :( Eikä opiskellessa kannata omistusasuntoa laittaa, jota pääsis remppaileen mieleisekseen.

    VastaaPoista