sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

what's sex got to do with it

Hassua, kuinka seksi ja hellyys merkitsee toisille niin eri asioita. Tärkeysjärjestys suhteissa näille on hyvin erilainen. Itse olen aika huomionkipeä seurustellessa. Satunnaisissa seksisuhteissa haliminen ei ole niin mielenkiintoista, mutta rakastan suunnattomasti sitä, kun oma kulta hipsuttaa selkääni kun katsomme yhdessä telkkaria. Hellyyden antajana olen ailahtelevaisempi. Aina en jaksa pussailla, mutta sitten tulee pusu ja hellyyshepuleita. Silloin tuntuu, että on aivan ihastuksissaan uudestaan. Ei voi olla koskettelematta. Seksi taas on minulle yksi suhteen tärkeimpiä pilareita. Haluan saada mielitietyltäni siltä saralta kaiken. Haluan, että se on niin hyvää kuin vain mahdollista. En osaa kuvitella toimivaa parisuhdetta ilman toimivaa seksielämää. En myöskään voisi kuvitella tilannetta, että suhteen osapuolilla olisi lupa hyppiä sängystä toiseen, mikäli haluttaa. En osaisi elää avoimessa suhteessa.

Minulla on naispuolinen ystävä, joka ei harrasta seksiä. Hän seurusteli yli puolivuosikymmenen miehen kanssa, joka lopulta petti ystävääni. Syynä, ettei hän siedä seksittömyyttä. Minun on hankala ajatella tilannetta, etten haluaisi seksiä. Ystäväni taas ei saa mitään nautintoa seksistä. Syynä se, että jostain syystä hänellä on hermopäätteitä enemmän alapäässä kuin useimmilla naisilla. Se tekee yhdynnästä erittäin kivuliasta. Hänen vaivansa yritettiin korjata leikkauksella, mutta se ilmeisesti pahensi asiaa. Uskon, että on enemmän naisia kuin miehiä, jotka vapaaehtoisesti lopettavat seksin harrastamisen parisuhteessa. Minua toisaalta huolettaa, miten ystäväni löytää miehen, joka on sinut hänen vaivansa kanssa. Miehen, joka tekee hänet onnelliseksi. Ystäväni on kuitenkin selkeästi parisuhdeihmisiä. Hän voi paremmin seurustellessa kuin sinkkuna. Toisaalta ymmärrän hyvin, jos mies ei voi olla naisen kanssa, joka ei niin sanotusti "anna." En minäkään voisi olla pihtarin kanssa.

Minulla on myös naimisissa oleva ystävä, jonka ajatukset seksistä ovat aika samanlaiset kuin minulla. Hän on ollut kymmenen vuotta parisuhteessa. Kokemukset sinkkuelämästä ovat alaikäisenä. Tämä neitokainen on pitänyt jännityksen suhteessaan ja seksielämässään pettämällä. Hän viettää sinkkuelämää lomamatkoilla ja joskus viikonloppuisin. Silti tyttö palaa miehen ja lasten luo yöksi. En usko tämän vaikuttavat perhe-elämään ollenkaan, sillä pariskunta on hyvin onnellinen. He eivät riitele keskenään, rakastavat toisiaan, harrastavat usein seksiä, viettävät paljon aikaa lasten ja toisensa kanssa. Tämä pariskunta jopa harrastaa paljon yhdessä. Kuitenkin nainen käy vieraissa. Itse en pystyisi moiseen kulissiin. Enkä tajua, kuinka omatunto ei kolkuta. Tiedän, että kyse ei ole mistään vapaasta suhteesta. Toisaalta en osaa moralisoidakaan, sillä uskon heidän suhteensa olevan osaltaan syrjähyppyjen takia yhtä tuoreen ja onnellisen oloinen. Muuten lapsilla ei ehkä olisi ehjää kotia. Kuitenkin tiedän, että mies ei ystäväni käytöstä hyväksyisi.

Kuinka jotkut ihmiset erottavat seksin ja tunteet toisistaan? Henkilökohtaisesti en siihen pysty. Jos minä pettäisin, se tarkoittaisi tunteiden puuttumista.

6 kommenttia:

  1. Itse en pystyisi harrastamaan seksiä ihmisen kanssa, jonka kanssa en "tuntisi" mitään. Tästä syystä yhden yön juttuja en ole ikinä kokeillut - enkä edes tiedä tulenko kokeilemaan. Se pelkkä pano ei vaan ole mun juttu, vaan siinä on oltava jotain extraa. Tunteita. Mielenkiintoa.

    Pettämistä en vaan tajua. Ikinä. Todistin yhden kerran baarissa, kuinka eräs seurusteleva nainen imutteli yhden miehen kanssa ja totta kai he päätyivät sänkyyn baarittelun päätteeksi. Tuossa yksi syy, minkä takia minun baareilut ovat olleet aika vähissä. Moraali huutaa hallelujaata, kun seurailee ihmisiä. Vaikken minäkään ole mikään pyhäkoululainen, niin kyllä sääntöjä tulee noudattaa. Ellei siis ole avoimessa suhteessa. Se on asia erikseen.

    VastaaPoista
  2. marko: Ehkäpä tämä erottaa yhdenillanjuttujen harrastajat ja niistä piittaamattomat toisistaan. Jotkut eivät tunne seksuaalista mielenkiintoa ihmiseen, joka ei herätä pientä ihastusta. Osaa naisista se ei myöskään kiinnosta siksi, etteivät he saa siitä saman tasoista seksuaaliasta mielihyvää, kuin oman kumppanin kanssa.

    Itse tavallaan ymmärrän, miten ihmiset ajautuvat pettämään. Sellaisten ihmisten moraalintajukin tuntuu olevan hiukan löyhempi. Minä en antaisi pettämistä koskaan itselleni anteeksi.

    VastaaPoista
  3. Ei pettämistä tulisikaan antaa anteeksi. Yhden kerran ehkä (ihmisiä me vaan olemme), mutta toisen kerta olisi jo välinpitämättömyyttä (seurustelu)kumppanista. Miten minusta tuntuu, että nuo baarit ovat pettämisen tannerta? Ei sitä vodaa kannata juoda, jossei hillitse halujaan sen jälkeen..

    VastaaPoista
  4. marko: Tarkoitin, etten voisi antaa itselleni koskaan anteeksi, jos pettäisin jotakuta rakasta. En osaa sanoa, antaisinko anteeksi sitä miehelle. Riippuu monista asioista, mutta olen aika ehdoton tuossa.

    Toisaalta hävettäisi saada tietää toisen petoksesta. Toisaalta taas olisi todella nolostuttavaa olla viimeinen, joka tietää. Minulla on ystävä, jonka poikaystävällä on vaeltelevat kätöset. Olen nähnyt kyseisen miehen monesti pussailevan toisia naisia yökerhossa. Tyttöystävälle on kerrottu tästä monia kertoja, mutta hän ei pysty eroamaan. Pelkää kai sitä liikaa.

    Tutkimusten mukaan ihmiset eivät toimi humaltuneenakaan moraalinsa vastaisesti, joten mielestäni se ei ole mikään syy perokselle. Humala ei ole mikään lieventävä asianhaara. Jos ei sormet pysy muuten kurissa, kannattaa pohtia elämän arvojaan tai alkoholin käyttöään. Tietty nainen voi olla hyvinkin tiedottomassa tilassa humaltuessaan, mutta silloin taitaa olla kyse hyväksikäytöstä eikä pettämisestä. Miehen värkki taasen ei siinä kunnossa ota toimiakseen.

    Uskoisin, että ihminen joka pettää humalassa, tekisi sen tilaisuuden tullen selvänäkin. Baari nyt vain antaa enemmän tilaisuuksia lyöttäytyä yhteen seksiä hamuavan ihmisen kanssa.

    Olen tehnyt työtä, jossa näkee ihmisiä humalassa. Ei ole lainkaan tavatonta, että mies lähtee ennen tyttöystäväänsä baarista toinen misu kainalossa.

    VastaaPoista
  5. Niin, en minäkään voisi kuvitella pettäväni ketään. Koska tällöin suhteen perusta, luottamus, on aika vaakalaudalla. Eli voiko luottaa toiseen ihmiseen 100%? Eihän humala tosiaankaan ole lieventävä asianhaara. Jos humalassa pettää, niin asiat ovat parisuhteessa ajautuneet aikas kriittiseen pisteeseen. Koska terveessä suhteessa ei tarvitse lähteä yksikseen baariin, ainakaan etsimään seuraa. :P

    VastaaPoista
  6. marko: Kyllä toiseen voi luottaa 100%:sti. :) Itse en seurustellessa ole koskaan ollut huolissani pettämisestä. Suurempi ongelma on ollut siinä, muistavatko miehet yhdessä sovitut tapaamiset.

    VastaaPoista