tiistai 10. tammikuuta 2012

Verkossa

Erään ystäväni kanssa käydyn keskustelun päätteeksi päätin kokeilla jotain erilaista. Surffailin läppärilläni nettideittisivustoille. Kävin muutamallakin sivustolla, ja kirjauduin yhteen. Tein "match making" -profiilin, ja katsoin millaisia miehiä minulle suositellaan. Ikähaarukaksi valitsin 22-30 vuotiaat. Muita kriteerejä en laittanut. Saman haun tein myös sivuilla, jossa profiileja pääsi tutkimaan ilman omaa tunnusta. Periaatteessa olen sitä mieltä, ettei kannata laittaa liian vaativia kriteereitä, jottei joku mielenkiintoinen ihminen jää huomiotta mahdollisen pikkuseikan takia.

En tiedä opinko tällä surffailureissulla enemmän miehistä, jotka deittiprofiilit tekevät, vai omista reunaehdoistani. Jostain syystä kuitenkin minusta vaikutti, että ne parhaimmat vonkaleet ajelehtivat ihan muissa vesissä. Profiileita paremmin tutkiessa tulin siihen tulokseen, että suuri osa alle 30-vuotiaista miehistä, jotka ovat deittisivuilla, ovat joko työttömiä tai rakennusalaa sivuavilla toimialoilla. Kumpikaan ei houkutellut minua. Periaatteessa mielestäni on plussaa, että mies on hyvä käsistään, mutta kokemukseni perusteella persoonamme eivät kohtaisi. Minut on kasvatettu olemaan poliittisesti enemmän oikealla kuin vasemmalla. Kokeilin hakua uudestaan laittamalla vähimmäistuloiksi 13 000euroa vuodessa. Se karsi työttömät, mutta ikävä kyllä opiskelijatkin. Ei onnea tälläkään keinolla.

Ymmärrän kyllä, että omaa persoonaa on hankala kuvailla. Ehkä siksi match-lukemia tarjoavat sivut voivat olla joillekin helpompia. Mutta miksi miehet kuvailevat itseään: "Täällä päässä kirjoitaa normierikoinen, mukavan oloinen ja näköinen sekä huumorintajuinen mies," Xti, Nettideitti.fi. Okei, pakko myöntää, että miehet ovat kyllä selkeästi parantaneet tällä saralla omia ilmoituksiaan edelliseen kokeiluun verrattuna. Minulla oli 2-4vuotta sitten pari viikkoa profiili yhdellä sivustolla, ja silloin kyseenomaisia esittelyjä oli pilvin pimein. Silloinen profiili poiki paljon yhteydenottoja. Suurin osa oli varatuilta yli 40-vuotiailta miehiltä, jotka halusivat all inclusive -matkaseuraa. Kahden miehen kanssa juttelin pidempäänkin, muttemme koskaan tavanneet.

On minulla ulkonäkökriteereitäkin. Ne eivät liity niinkään geeneihin, vaan pukeutumiseen ja tyyliasioihin. Mutta niistä en viitsi puhua. Sitä paitsi enhän edes nähnyt miesten profiilikuvia, koska en ollut ladannut omaani. Kukaan ei siis voinut hurmata minua kuumalla katseella.

Ärsyynnyin koko touhusta niin paljon, että poistin profiilini samana iltana. Olen ilmeisesti liian rajoittunut tai kyyninen ihminen deittisivustoille.

7 kommenttia:

  1. Itse en ole edes aloittanut. Jos sen oikean löytää, niin sen löytää ihan elämälläkin - eikä nettideittien avulla. Aika monet naiset ovat tuon "tyylin ja pukeutumisen" perään. Ja hyvä niin. Hyvin huoliteltu vetoaa kait paremmin kuin tavavaatteisiin pukeutunut.

    VastaaPoista
  2. En tiedä oletko katsellut naisten ilmoituksia, mutta eivät ne sen parempia ole. Tyypillisesti ilmoituksessa on vain lista vaatimuksista miehelle, mitä pitää olla ja/tai mitä ei saa olla. Itsestään nainen vaivautuu kirjoittamaan salaperäisesti "Ota selvää..." Sitten perässä on vielä kaneetti "seksinvonkaajien on turha vaivautua". Mistä muusta ilmoituksessa voisi kiinnostua, jos ainoa informaatio on sukupuoli?

    P.S. Siltä varalta, että teet uuden profiilin, niin tässä on tyypillinen lista minimivaatimuksista miehelle. Pyörää on turha keksiä aina uudelleen kun vaatimukset ovat naisilla yleensä aika samat:

    Miehekäs, urheilullinen, älykäs, vapaa, nuorekas, komea, seksikäs, uskollinen, luotettava, tunteellinen, henkevä, keskustelutaitoinen, kuuntelutaitoinen, mukava, hyväsydäminen, sosiaalinen, kunnollinen, turvallinen, rehellinen, aktiivinen, vahva, kohtelias, ystävällinen, seurallinen, ahkera, käytännöllinen, miellyttävä, hyväkuntoinen, puhelias, iloinen, sivistynyt, suvaitsevainen, hyvätapainen, viisas, avoin, lempeä, rakastava, järkevä, romanttinen, hellä, kyvykäs, lahjakas, vastustamaton, atleettinen, hyväkäytöksinen, voimakas, kylmäverinen, rautainen, tarmokas, joustava, ensiluokkainen, kätevä, huoliteltu, ihana, luja, liikunnallinen, jäntevä, herkkä, syötävä, kypsä, päättäväinen, kykenevä, aistikas, eloisa, iloinen, jykevä, roteva, vakava, ripeä, kova, itsenäinen, arvokas, ilmeikäs, kursailematon, näppärä, huomaavainen, leveäharteinen, rohkea, pehmo, hauska, energinen, riidaton, anteeksiantavainen, suorapuheinen, vilpitön, normaali, empaattinen, sopuisa, sydämellinen, johdonmukainen, demokraattinen, kestävä, luonteva, säädyllinen, haaveellinen, luova, villi, idearikas, taitava, parraton, hyvä, edustava, harmoninen, koulutettu, hyödyllinen, onnellinen, tavoiteltava, rehti, innokas, ymmärtäväinen, poikamainen, rakastettava, kärsivällinen, isällinen, hienostunut, vakaa, jännittävä, terävä, kiinnostava, neuvokas, kannustava, suostuvainen, ponnekas, muodikas, tuttavallinen, sopusuhtainen, hurmaava, kokenut, raisu, sitkeä, johdonmukainen, ryhdikäs, pitkäaikainen, perusteellinen, lämmin, viileä, raikas, leppoisa, lainkuuliainen, siveellinen, murtumaton, ilmiömäinen, hyväryhtinen, riittävä, uskomaton, puhdasrotuinen, hyvänhajuinen, tekninen, ennakkoluuloton, loukkaamaton, ketterä, nokkela, läheinen, särmikäs, intohimoinen, järkkymätön, pettämätön, rasittumaton, säihkyvä, sovinnollinen, rempseä, huolehtivainen, kadehdittava, suvaitsevainen, epäitsekäs, puuhakas, riemullinen, pidättyväinen, mainio, kelvollinen, satumainen, aito, säteilevä, suorasukainen, syvämietteinen, rasittamaton, ruoanlaittotaitoinen, lumoava, käytännöllinen, suurenmoinen, naimaton, sympaattinen, pätevä, mestarillinen, jalomielinen, häveliäs, verraton, sopiva, rauhoittava, ihailtava, sovelias, luonnollinen, moitteeton, sopeutuvainen, viihtyisä, välitön, ainutlaatuinen, mielikuvituksellinen, pitkäikäinen, koulittu, hyveellinen, säntillinen, notkea, kiihkeä, reipas, syttyvä, kaunis, ihanteellinen, hurskas, pirteä, poikkeuksellinen, musertava, suosittu, periaatteellinen, rytmikäs, karaistunut, runollinen, nuhteeton, voittoisa, ehdoton, riippumaton, kiitollinen, pehmeä, salliva...

    VastaaPoista
  3. oivallinen, siisti, lystikäs, nopea, horjumaton, ponteva, sähköinen, pitkämielinen, järjestelmällinen, taloudellinen, luhistumaton, tavallinen, kaihoisa, tajuton, venyvä, hellittämätön, sävyisä, oppinut, palveleva, tasapuolinen, nykyaikainen, rikas, tarkka, kunniallinen, jalo, omavarainen, ehtymätön, kaikkitietävä, oikeudenmukainen, vetovoimainen, pystyvä, lannistumaton, ujostelematon, tunnollinen, uupumaton, säyseä, täsmällinen, suloinen, seuranhaluinen, puoleensavetävä, hyväluontoinen, kielitaitoinen, teeskentelemätön, suopea, mielenkiintoinen, tyrmistyttävä, sisukas, puhdas, sukkela, armelias, tenhoava, suotuisa, tehokas, helläsydäminen, tarkkaavainen, monipuolinen, toivottava, viaton, sopusointuinen, hillitty, taivaallinen, hyvä kokki, samanlainen, naseva, säästäväinen, tahdikas, rauhallinen, tuoksuva, charmikas, hyväntahtoinen, uskottava, viihdyttävä, kunnioittava, taidokas, mieluinen, työteliäs, vakaa, tasavertainen, musikaalinen, parrakas, valistunut, kekseliäs, moraalinen, vakavarainen, unohtumaton, raju, loukkaantumaton, uljas, palvova, turmeltumaton, avulias, rento, viehättävä, loistava, hämmästyttävä, huolellinen, terve, raavas, suorasanainen, selkeä, erinomainen, mukautuvainen, nerokas, suulas, leikkisä, uuttera, raitis, sovinnainen, toverillinen, hienotunteinen, valpas, makea, valveutunut, samanmielinen, yritteliäs, kainostelematon, taiteellinen, haaveileva, hyvänmakuinen, runsas, kunnianhimoinen, tupakoimaton, hätäilemätön, diplomaattinen, kunnioitettava, hyvämaineinen, uhrautuvainen, sankarillinen, voittamaton, selviytyjä, persoonallinen, vaihteleva, maksukykyinen, itsevarma, ylivoimainen, korvaamaton, unelma, täydellinen, paras, ykkönen, kymppi, upea, huumorintajuinen, realistinen, muuntautumiskykyinen, vaatimaton ja vitsikäs.

    VastaaPoista
  4. marko77: Minä uskon, että deittisivustot ovat ihan hyvä kumppanin löytämisfoorumi. Erityisesti ihmisille, joiden harrastukset eivät ole kovin "sosiaaliset." Ehkä se oma paikka pitää vain löytää.

    Tapsa: Kommenttisi kirvoittamana kävin katsomassa myös naisten ilmoituksia. Aikaisemmin en vaivautunut, koska he eivät ole ehkä se minun kohderyhmäni. ;) Mutta omien empiiristen tutkimusten mukaan ainakin city.fin deittipalstalla naisilla oli ihan mukavia ilmoituksia (kävin 15 uusinta ilmoitusta läpi). 3/15 naisista oli mainitsemasi lista miehestä ilmoituksessaan, ja toinen 3/15 oli vaivautunut kirjoittamaan vain pari lausetta. Kyllä naisetkin ovat parantaneet ilmoituksiaan, sillä muistan edellisestä kokeilusta, että esimerkkisi omaisia profiileja oli pilvin pimein. Mutta ehkäpä vanhemmassa ikäjakaumassa on toisin.

    Minulla olisi paljon sanottavaa naisten ikävästä tyylistä karsia miehiä ihan face-to-face, mutta taidan jättää sen toiseen kertaan. :)

    VastaaPoista
  5. Tarkistin huvikseni vielä, mitä 35-55-vuotiaat naiset kirjoittivat samaisella sivustolla profiileihinsa. Oli aika surullista luettavaa. Tarjonta vähenee, mutta vaatimukset kasvavat.

    VastaaPoista
  6. Hmm... Pitäsiköhän minun siirtyä 20 vuotta nuorempiin? :oP

    VastaaPoista